concept agimit vue korca

Jam Aurora, Franceze, 30 vjeçe dhe jam instaluar ne Shqiperi.

Pas nje udhetimi qe bera dikur ne te kaluaren vetem, e pa shoqeruar, me erdhi ideja te ralizoj nje projekt hosteli per te rinjte, diku ne nje vend te Europes, ne mes te maleve. Nje mikja ime, qe e kam takuar ne Kordileret e Andeve, ne Argjentine, dhe qe ndan te njejtin pasion si mua per malet, me foli per Shqiperine.

Ne veren e vitit 2017, u nisa per te zbuluar kete vend bashke me Rajmondin (furgonin tim te pershtatur edhe per te jetuar brenda tij) dhe ndenja rreth 1 muaj e gjysem. Mund te shihni madje nje video mbi kete udhetim në YouTube.

Shqiperia me pelqeu shume dhe sidomos u entuziasmova kur zbulova Korçen ! U ktheva perseri ne dhejtor te 2017. Nuk pata asnje dyshim se duhet ta realizoja kete projekt : ne qytetin me te bukur te Shqiperise (per mendimin tim), te rrethuar nga malet, ne afersi te siteve po ashtu shume interesante, me dinamizem kultoror dhe gusto kulinare te rafinuar.

Dhe pastaj, pika kulminante, nje qytet me nje histori te perbashket me Francen. Gjihtshka merr kuptim ! Po i hyj nje rruge te re ne jete…drejt ketij hosteli….